Demogroep1
Spitzen2
Streetjazz2
Fusion2
Demogroep3

Tieners (10+)

Tieners kunnen kiezen voor Modern Jazz en Jazz/Musical/zang. Ook kunnen kinderen geselecteerd worden voor onze selectielessen (met of zonder spitzenles) of demogroep. Jongens kunnen Boyzdance en Boyztechnics doen. En als je veel wilt optreden, dan kun je auditie doen voor de demogroep.

Laat je meevoeren door de dans en ervaar hoe lekker dansen is!

Selectie Klassiek tieners

De selectielessen zijn speciaal voor leerlingen die op een meer serieuze manier met dans aan de slag willen en geselecteerd zijn door de docent. De selectieles richt zich op het verbeteren van je klassieke ballettechniek, de basis van alle andere theaterdans technieken. We doen oefeningen en combinaties met als doel o.a. krachtopbouw, coördinatie en balans ontwikkeling.

Voor deelname aan de selectieles volg je nog minimaal één andere les bij DanceFlow. Tweemaal per seizoen krijg je een schriftelijke beoordeling van je docent. Deze zijn bedoeld om je feedback te geven op je dansontwikkelingen en mogelijkheden.

Meer >>

Boyzdance tieners

Met als basis hiphop, popping/locking en streetdance, zullen de moves en combinaties van de Boyzdance lessen steeds uitdagender worden. In de les zul je, naast veel combi's van docente Lobke, ook vaak je eigen bewegingen uit gaan proberen en laten zien. Het gaat om kracht, techniek, vette moves en verrassende danscombinaties! 

Meer >>

Spitzenles

Meiden vanaf 11 jaar kunnen in aanmerking komen voor de spitzenles. Spitzen zijn bedoeld om het publiek de indruk van zweven te geven. Maar ook daar gaat een hoop oefening aan vooraf. De spitzenles kan alleen gevolgd worden in combinatie met de les klassiek ballet voorafgaand- of aansluitend aan de spitzenles.

Voordat je op spitzen mag, doen we eerst enkel- en voetversterkende oefeningen. Na een keuring van de dansfysiotherapeut kopen we gezamenlijk spitzen en kan het echte werk beginnen!

Meer >>

Demogroep

De leerlingen uit deze groep vormen de demogroep van DanceFlow. De Demogroep is speciaal voor leerlingen die veel danservaring en danstechnische ondergrond hebben en vaker willen optreden. In deze les start docente Nika met het maken en instuderen van repertoire, waarmee we later bij verschillende gelegenheden shows en voorstellingen gaan geven. Het maken van een stuk onstaat altijd samen met de dansers, waardoor je als danser echt  onderdeel uitmaakt van het maakproces.

Voor deze groep kun je worden geselecteerd door je docent en je moet minimaal één andere techniekles volgen bij DanceFlow. De demogroep heeft afgelopen seizoenen o.a. opgetreden bij de DanceMass, de aankomst van de Avondvierdaagse, bij een concert van Muziekvereniging Irene, het nieuwjaarsfeest van Walking Wheels en diverse markten (verenigingenmarkt, WAK Kunstmarkt).

 Kom een auditieles meedoen als je ook deel wilt uitmaken van de demogroep!

Meer >>

Hip Hop/freestyle

Hip hop/freestyle is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat, in clubs en middelbare scholen. Je leert in deze les moves uit streetdance, popping/locking en urbanjazz, waarbij je uitgedaagd wordt in ritme, techniek, coordinatie en creativiteit. Dus, maak dans tot jouw 'way of living'!

Meer >>

Modern Jazz

Modern Jazz is een les waarin moderne dans met jazzdans wordt gecombineerd. Naast de vloeiende manier van bewegen bij de moderne dans, krijg je ook de funky bewegingen van de jazzdans aangeboden. We beginnen iedere les met techniekoefeningen, op de plek en door de ruimte en sluiten af met een swingende danscombinatue op verschillende muziekstijlen. Kortom een energieke en uitdagende les, waarin je jezelf lekker kunt laten gaan!

 

Meer >>

Fysiek theater

De afgelopen jaren zijn de workshops fysiek theater met veel succes en plezier verlopen. De resultaten daarvan hebben we allemaal kunnen zien in de eindvoorstellingen: Drie Rijken, Dreamflow, Er was eens..., Nachtcircus, Maestro, Badgasten, Hoofdstu, Iconen en Heksenkind.

Ieder jaar werkte theaterdocente Hedwig met een grote, gevarieerde groep met spelers van verschillende leeftijden en ervaring. Vanuit improvisatie, eigen teksten, door Hedwig gemaakte teksten, opdrachten en oefeningen ontstonden steeds mooie en originele stukken. 

Wil jij in 10 lessen, samen met andere spelers, leren hoe jij tijdens de komende voorstellingen de sterren van de hemel kunt spelen? Zorg dat je erbij bent!

Data zijn (onder voorbehoud):  3, 10, 17, 24, 31 maart, 7, 14, 28 april en 5, 12 mei. En uiteraard ben je ook het hele voorstellingsweekend (17 en 18 mei) beschikbaar!

 

Meer >>

Streetjazz tieners

Deze les, gegeven door docente Lobke, is een swingende combinatie van (jazz)techniek, streetdance, hiphop en show! Als jij houdt van lekker dansen op fijne hits en allerlei andere muziekstijlen, dan is deze les echt iets voor jou! Een stukje techniek wordt natuurlijk niet vergeten, zodat je kracht, balans en souplesse opbouwt. Maar voor de rest is het dansen op je favoriete hits en op lekker swingende nummers!

Meer >>

Musical Jazz

De les Musical/jazz start met een opwarming vanuit jazzdans, waarin techniek, kracht en snelheid aan bod komen. De les wordt vervolgd met combinaties uit het musical- en showrepertoire, zoals bijvoorbeeld Fame, Wicked, Grease en nog veel meer. We zullen ook regelmatig stukken zingen uit musicalrepertoire. Een wervelende en afwisselende les voor de echte musicalliefhebbers!

 

Meer >>

Agenda Gallery Docenten Winkelmaandje
DanceFlow © 2018 | Powered by Blokker Design 2011 | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring