margie
margie
margie

Margie Coenen

Margie geeft vanaf het dansseizoen 2015/2016 wekelijks les bij DanceFlow. Margie heeft jarenlang ervaring als uitvoerend danser en als docent van theater en balletgezelschappen. Na een prachtige danscarriere als danseres van het zeer gewaardeerde balletgezelschap in Eisenach, wil zij zich nu gaan richten op het overbrengen van haar passie.

Ik ben in 2003 afgestudeerd aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam en heb sindsdien als uitvoerend balletdanseres gewerkt. Zowel klassiek ballet als ook moderne stukken heb ik mogen dansen bij Introdans Ensemble voor de Jeugd, Ballett Dortmund, Ballett Hagen en Tanztheater Eisenach. Ik heb in choreografieën van o.a. Hans van Manen, Nacho Duato, Jiri Kilian en Nils Christe gedanst.

In die tijd heb ik ervaringen opgedaan met lesgeven, ik heb jarenlang zowel jongeren als ook professionele dansers balletles gegeven. Sinds 2013 ben ik gestopt met dansen en heb mijn Pabo diploma bij InHolland in Den Haag gehaald in 2016. Tijdens de opleiding en op mijn stageplekken heb ik ervaringen opgedaan met kleuterdans en kinderdans. Nu werk ik met veel plezier als kleuterjuf op een basisschool in Bennebroek. 

Sinds 2015 geef ik les geef bij Danceflow Dansstudio. In mijn lessen wil ik de kinderen uitdagen om nieuwe dingen te ervaren, de klassieke ballettechniek steeds te verbeteren en vooral heel veel plezier aan dansen te beleven. De leerlingen staan op de eerste plek en ik stem mijn lessen op hen af.

Specialisatie: Klassiek ballet

Opleiding: Koninklijk Conservatorium Den Haag, Nationale Ballet Academie Amsterdam, Pabo Hogeschool InHolland Den Haag.

Email: margie@danceflow.nl

Agenda Gallery Docenten Winkelmaandje
DanceFlow © 2023 | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Huisregels