Fusion1
Streetjazz1
Demogroep2
Breakdance3
Fusion3

Specialisatie lessen (6 t/m 12 jaar)

Vanaf 6 jaar kunnen de leerlingen zich meer gaan specialiseren. Je kiest klassiek ballet als je aan techniek, kracht en balans wilt werken. Je kiest streetjazz/musical als je op eigentijdse muziek wilt dansen en van musical houdt. Daarnaast kun je ook de tapdance les volgen: ritme en swing zijn belangrijke sleutelwoorden tijdens deze les. Ook kun je een heerlijk, dansante modern dansles volgen. Jongens vanaf 7 jaar kunnen ook kiezen voor de speciale Boyzdance les; strak, stoer en snel.

Boyzdance

Met als basis hiphop, popping/locking, breakdance en streetdance, daagt docente Lobke je uit om je eigen dansmoves te ontwikkelen en te verfijnen. Je werkt aan techniek, kracht, snelheid en conditie. Naast combinaties van de docent, zul je ook veel eigen bewegingen laten zien in bijvoorbeeld een DanceBattle. Daag jezelf en de anderen uit om het beste naar boven te halen!

Meer >>

Klassiek/Modern

Deze les combineert het technische van klassiek met het losse, verplaatsende van moderne dans. Je doet in de les oefeningen aan de barre en in het midden, gericht op het verbeteren van je houding, balans, uitdraai, draaien en sprongen. Daarnaast doe je grondwerk, verplaatsingen en zwaaien uit de moderne danstechnieken. Ook voor improvisatie, samenwerken en choreografie is er ruimte in de les. Perfect voor kinderen die van klassiek houden, maar ook heel graag lekker los en vrij willen dansen!

Meer >>

Streetjazz

Deze les is een swingende combinatie van (jazz)techniek, streetdance, een vleugje hiphop en show! Als jij houdt van lekker dansen op fijne hits, dan is deze les echt iets voor jou! Een stukje techniek wordt natuurlijk niet vergeten, zodat je kracht, balans en souplesse opbouwt. Maar voor de rest is het dansen op je favoriete hits en op allerlei andere swingende nummers!

Meer >>

Klassiek Ballet

Wie de basis van alle theaterdansvormen wil beheersen en verbeteren: het uitdraaien, balans houden, draaien, sprongen maken, doet er goed aan om klassiek ballet te gaan doen. We werken vanuit de Vaganovamethode, die heel erg gericht is op techniek en krachtopbouw. Daar begin je mee aan de barre en daarna worden de oefeningen verder uitgebouwd in het midden.

Daarbij zijn de dansante kwaliteiten in deze methode ook erg belangrijk. Dus heerlijk verplaatsen door de zaal, draaien en grote sprongen. Daarbij wordt in deze les ook aandacht besteed aan het zelf dansen maken, zodat je een creatieve danser wordt. 

Bij de les klassiek 1 krijgen de kinderen naast de beginselen van de klassieke ballettechniek, ook improvisatie en dansexpressie. Dit omdat we het heel belangrijk vinden dat jonge kinderen in eerste plaats vanuit hun eigen beweegimpuls dansen en niet alleen vanuit een bepaald "plaatje".

Meer >>

Selectie Klassiek

De selectielessen zijn speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar die op een meer serieuze manier met dans aan de slag willen en geselecteerd zijn door de docent. De selectieles richt zich op het verbeteren van je klassieke ballettechniek, de basis van alle andere theaterdans technieken. We doen oefeningen en combinaties met als doel o.a. krachtopbouw, coördinatie en balans ontwikkeling. Als de docent daartoe aanleiding ziet, kun je doorgroeien naar de tienercursus, Selectie klassiek 2.

Voor deelname aan de selectieles volg je nog minimaal één andere les bij DanceFlow. Tweemaal per seizoen krijg je een schriftelijke beoordeling van je docent. Deze zijn bedoeld om je feedback te geven op je dansontwikkelingen en mogelijkheden.

 

Meer >>

Tapdance specialisatie

Tijdens de tapdance les draag je speciale schoenen (met ijzeren plaatjes) en maak je als het ware je eigen muziek. Een heel eigen techniek waarbij ritmegevoel een belangrijke rol speelt. Shuffle, flap, tap en pull back zijn enkele van de bewegingen die je gaat leren en waarmee we steeds uitdagendere combinaties gaan maken.

Meer >>

Agenda Gallery Docenten Winkelmaandje
DanceFlow © 2018 | Powered by Blokker Design 2011 | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring