Peuterdans1>
Kinderdans2
Kleuterdans3
Dreumesdans2
Peuterdans3

Kinderlessen (2 t/m 9 jaar)

De kinderdanslessen bij DanceFlow dansstudio staan voor dansplezier en creativiteit. Voor de jongere leerling betekent dat: dansen vanuit je eigen belevingswereld en zo je eigen lijf ontdekken. Met materialen, liedjes en versjes de wereld van de dans betreden. Voor de oudere leerlingen betekent dat: ontdekken van allerlei dans- en bewegingsstijlen, je eigen dans maken, samenwerken en kijken naar dans van anderen. Doordat de groep doorgaans niet groter is dan 12 leerlingen, krijgen de kinderen alle aandacht die ze nodig hebben.

Laat je meevoeren naar de wereld van de kinderdans en ontdek hoe fijn het is om te dansen!

Dansmix

Tijdens deze lessen maken de kinderen spelenderwijs kennis met de vele danstechnieken als klassiek ballet, moderne dans, jazzdans, musical en streetjazz. Door middel van deze verschillende technieken leren de kinderen hun lijf goed kennen en werken ze op een speelse manier aan o.a. houding, kracht, balans, souplesse, grondwerk, ruimtegebruik.

Ook dansexpressie en improvisatie blijven een belangrijk onderdeel binnen de lessen en er wordt meer en meer aandacht besteed aan het zelf dansen maken.

Er wordt veel verschillende muziek, materialen en thema’s gebruikt, waardoor de les heel afwisselend en uitnodigend is.

Meer >>

Peuterdans

Kinderen bewegen, dansen, zingen en spelen graag en veel. Tijdens deze les wordt dit aangeboren gevoel gestimuleerd met liedjes, versjes, materialen en veel verschillende muziek. Iedere week dansen de kinderen samen over een voor hen aansprekend onderwerp en krijgt de peuter alle ruimte om te experimenteren.

In de les wordt, naast dans, ook een gebruik gemaakt van peuteryoga. Door middel van ademhaling, speelse oefeningetjes, zintuigspelletjes en massage komen de kinderen meer in contact met zichzelf en hun innerlijke wereld. En daarmee leggen ze de basis voor een gezond en evenwichtig leven! 

De peuterdanslessen zijn bedoeld voor kinderen van 2 en 3 jaar samen met een ouder/verzorger. Je krijgt als ouder ideeën aangereikt hoe je de natuurlijke bewegingsdrang van je kind kunt stimuleren. En natuurlijk is het ook gewoon ontzettend leuk om samen te dansen!  

De peuterdanslessen zijn 8-weekse cursussen, zodat het kind de kans krijgt om het dansen echt te ervaren. Na 8 weken kun je verder gaan met het volgende blok of (tijdelijk) stoppen.

Meer >>

Kleuterdans

Ook in de kleuterdansles staat dansplezier en dansbeleving centraal. In de les dansen de kinderen vanuit een aansprekend en herkenbaar thema, zoals seizoenen, dieren, het weer, feesten, etc. Vanuit het thema en met behulp van materialen, liedjes en veel verschillende muziek worden de kinderen gestimuleerd om vanuit hun eigen belevingswereld te dansen en te bewegen.

Naast veel improvisatie en dansexpressie, maakt het kind op speelse wijze kennis met danstechniek: zoals balans, muzikaliteit en houding. Zo worden de motorische vaardigheden en concentratie gestimuleerd. Er wordt ook aandacht besteed aan samenwerken en gestructureerde dansen (o.a. voor de eindvoorstelling). 

Meer >>

Agenda Gallery Docenten Winkelmaandje
DanceFlow © 2018 | Powered by Blokker Design 2011 | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring