marcus
marcus
marcus

Marcus Coenen

In 2000 studeerde ik af als acteur aan de acteursopleiding in Freiburg. Al tijdens mijn opleiding ontdekte ik mijn liefde voor improvisatietheater en de grote vrijheid die daarachter schuilt.

Na mijn opleiding speelde ik in verschillende televisiefilms zoals Tatort. De volgende 17 jaar werkte ik als acteur en regisseur in verschillende theaters in Duitsland en Zwitserland, zoals Staatstheater Braunschweig, Stadttheater Freiburg, Theater St. Gallen, Staatstheater Meiningen etc.

In 2008 richtte ik samen met Timo Bamberger het "Theater am Markt" in Eisenach op, waar ik werkte als regisseur en artistiek leider. Hier leidde en speelde ik in verschillende improtheatergroepen. Onze improgroepen waren erg bekend in onze deelstaat, dus we kregen ook uitnodigingen uit andere steden om daar op te treden.

Als regisseur heb ik meer dan 40 producties op de planken gebracht. Sinds 2017 woon ik in Nederland en heb ik 2 producties gedaan in Amsterdam. Ik had ook het grote genoegen om een eerste improvisatiegroep te leiden met geweldige deelnemers bij Danceflow.

Specialisatie: Theater

Opleiding: -

Email: marcus@danceflow.nl

Agenda Gallery Docenten Winkelmaandje
DanceFlow © 2023 | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Huisregels